lauantai 11. toukokuuta 2013

Tavoitteena TK1

Sups vappumätsäreissä turisteilemassa (c) Reetta Kiiskinen


Mietin aamulla herätessäni, että mikä mahtaakaan olla vialla kun ei jännitä juuri lainkaan, vaikka tunnin kuluttua piti olla tokokokeessa. Tiistainen möllitoko ei kovin suurta varmuutta meidän suorituksen suhteen ainakaan luonut, vaikka pisteitä kertyikin 167 ja ALO1 mölleistä tuli. 

Meidän onneksemme kisanumeroksi oli sattunut 1, joten päästiin heti ryhmäliikkeiden jälkeen suorittamaan eikä tarvinnut jännätä pidempään! Aika perus-Hupsamainen suoritushan se oli, alku meni haahuillessa, mutta onneksi loppua kohti meno parani huimasti! Suorituksen lopussa fiilis oli todella hyvä, eikä turhaan - tuloksena hieno ALO1 ja pisteitä huimat 169,5! Nyt enää yksi ykkönen ja sitten on TK1 kasassa. 
Pidemmittä puheitta tässä pisteet, tuomarina meillä oli Tommi Varis:

Luoksepäästävyys: 8. Nousi ylös jo siinä vaiheessa kun tuomari oli vasta lähdössä tulemaan meidän luokse, väisti taaksepäin kun tuomari tuli tervehtimään, mutta kävi kuitenkin haistelemassa varovaisesti todettuaan, ettei tuomari taida syödä sitä.
Paikalla makaaminen: 9½. Perussuoritus Hupsalta, puoli pistettä lähti hitaasta maahanmenosta.

Seuraaminen kytkettynä: 6½. Totaalista sunnuntaikävelyä oli tämä! Hupsis haahuili ihan missä sattuu, eikä ottanut perusasentoja kertaakaan.
Seuraaminen taluttimetta: 7½. Onneksi Hups päätti parantaa menoa tähän, kontaktiakin se piti välillä aika hyvin, vaikka tässäkin yksi perusasento jäi ottamatta ja vähän piti käännöksissä valua.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8½. Lähti hyvin mukaan, mutta kehän laidalla olleessa autossa alkoi saman tien jumalaton ulvominen ja keskittyminen meni siihen. Kuunteli kuitenkin maahanmenokäskyn eikä liikeessä ollut muuten moitittavaa.
Luoksetulo: 10. Eipä tähän mitään sanottavaa ole, täysi kymppi!
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9. Lähti taas kivasti mukaan, mutta pysähtyi aavistuksen hitaasti. Loppuliike meni hienosti, eikä ennakoinut edes perusasentoa!
Estehyppy: 9. Lähti hypylle reippaasti, mutta seisomisessa valui taas pikkuisen. Muuten oikein bueno!
Kokonaisvaikutus: 7. Tuomari kommentoi vain, että koiralle lisää virettä, teknisesti se kyllä liikkeet osaa.

Ei kyllä voi olla muuta kuin tyytyväinen tuohon lappalaispalloon, en olisi uskonut että toinen ykkönen seuraa näin nopeasti ekan jälkeen! Nyt katsellaan seuraavaa koetta, mutta mitä luultavimmin seuraavan kerran meidät näkee kehässä vasta heinäkuun lopussa Poksin kokeessa. 

Ja totta, olihan tämä koe samalla myös seuraottelu, jossa Poksin joukkue (jota mekin siis edustimme) sijoittui toiseksi jee! Saa nähdä mitä seuraa ensi vuonna edustetaan. :)

Jotta päivä ei olisi mennyt pelkästään ykköstuloksen hehkutteluksi, oli arvon pikkumusta päättänyt, että omistajalla on ilmeisesti liikaa rahaa tilillä ja syönyt Mintun haukunestopannan käyttökelvottomaksi tylsyyksissään. Tähän asti se onkin tyytynyt pureskelemaan hieman halvempia esineitä, mutta päätti ilmeisesti pistää tuhotöissä paremmaksi kuin merlesiskonsa..