keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Pikkumyrre sairastaa



Meidän laumaan iski viime viikon lopussa ilmeisestikin ikävä mahapöpö.  Ensin taudin kourissa oli Minttu ja viikonloppuna pöpö iski myös pikkumustaan. Raukalla on nyt muutaman päivän ajan ollut maha aivan löysällä, joten eilen kävin apteekista Tehobaktia, jota olen riisin kanssa Myrnille antanut. Ulkona pikkumusta on onneksi oma riehakas itsensä, mutta sisällä se tykkää hautautua tyynyjen sekaan eikä välttämättä vaivaudu edes nousemaan ylös, jos liikun ympäri taloa. Toivotaan, että tauti menisi mahdollisimman pian ohitse ja päästäisiin taas normaaliin arkirytmiin mukaan! Mintulla pöpö ei paria päivää pidempään kestänyt, joten jospa meidänkin kohdalla kävisi samalla tavalla.


Tammikuun aikana ollaan käyty muutamaan otteeseen hallilla treenailemassa niin tokoa kuin NÄYTTELYITÄkin. Jälkimmäistä treenailin tosin vain huvikseni ollessani häiriönä suurempiin geimeihin harjoitusta hakeneille Meelalle ja Teemolle, Myrn kun ei pahemmin treeniä moiseen kaipaa. Tokossa ollaan treenattu aika pitkälti paitsi seuruuta, johon saatiin 10.1. olleesta Piiroisen Maijan koulutuksesta tosi hyviä neuvoja, myös ruutua, tunnaria ja ohjattua noutoa. Kaksi jälkimmäistä on jo yllättävän hyvällä mallilla, erityisesti ohjattu, jota ei olla kovin montaa kertaa edes treenattu kapuloilla.


Ruudussa ongelmana on lähinnä se, ettei Myrn tiedä oikeaa paikkaa. Näytöillä menee tosi hienosti kauempaakin, mutta ilman näyttöä tuppaa hakemaan toista etukulmaa vähän turhan herkästi. Alun perin me ollaan tehty ruutua targetin kanssa, mutta Loskasadeleirin kouluttajalta saatiin vinkki kokeilla näyttöä ja siellä se toimikin superhyvin.

Tunnarissa pikkumusta tahtoo vielä välillä sählätä, mutta hienosti se on edennyt! Kotona yritin viikonloppuna treenata tätäkin, mutta sisällä treenaaminen aiheuttaa Myrnissä jonkin yberpärinämoodin, joten eihän me yhtään oikeasti hyvää suoritusta saatu aikaan. Hallilla neiti teki kuitenkin tosi hienon kokonaisen tunnarin tuossa toissa viikolla. ♥

Meidän tokoilut muuttuu helmikuusta alkaen toivottavasti entistäkin aktiivisemmiksi ja tavoitteellisemmiksi, sillä päästiin mukaan Poksin "ylempien luokkien" tokoryhmään, jossa on mukana oikeasti osaavia ihmisiä vaikka se itseohjautuva onkin. Ihan huippua päästä tekemään paikkiksia viikottain uusien koirien parissa ja ylipäätään se, että treenaamassa on muitakin kuin vain me Lauran kanssa kahdestaan. Saa nähdä päästäänkö mukaan myös rallytokoryhmään, sinnekin lähti hakemusta viikonloppuna. :) Kova hinku olisi päästä myös kisaamaan, joten pitäisi yrittää saada noi avoimen liikkeet kisakuosiin vähitellen!

Hupsis nauttii jäälenkeistä (tai no jää ja jää, suurimmaksi osaksi mennään ihan rantaviivaa kyllä :D ) ja ylipäänsä talvesta. Hirmuisesti sillä on energiaa lenkeillä ollessa, mutta jos jotain yrittää treenata, lopahtaa into saman tien. Olkoon sitten varhaiseläkkeellä jos niin tahtoo! :D



Supin lempivuodenaika ♥